Goedkoop – duurkoop?

We gaan hieronder proberen uit te leggen hoe de prijzen van kunststof kozijnen en deuren tot stand komen en hoe deze invloed hebben op de kwaliteit.

Vaak kunt u op verschillend forums zien dat mensen zeggen: “Goedkoop – duurkoop. Je moet geen goedkope kozijnen kopen want die zijn van slechte kwaliteit”. Meestal zeggen fabrikanten die dure kunststof kozijnen maken dit. Dat is logisch, ze moeten mensen overtuigen om hun producten aan te schaffen.

Maar hoe komt de prijs tot stand?

Om een kozijn of deur te maken moet u een profiel gebruiken. Dit is  het belangrijkste onderdeel van het raam. Het profiel zorgt voor thermische isolatie, esthetische functies en stabiliteit van de constructie. Meestal worden in Nederland, Duitse of Belgische profielen gebruik. 

Om een goede kozijn of deur te maken moet u natuurlijk speciale kennis, ervaring en machines hebben. Zonder dit krijgt u geen goede kozijnen. Dus om een kunststof kozijnen fabriek te beginnen moet u dure machines kopen, personeel huren en ruimte kopen/huren. Vervolgens moet u elke maand salaris betalen, verschillende belastingen, huur enz. En dit alles zonder rekening te houden met het materiaal (grondstof) er komen dus veel onkosten bij kijken. De eigenaar moet ook iets verdienen, deze winst komt er ook nog bij. Wie moet daarvoor betalen? Juist – de klant. Dus u.

Zo komen de prijzen bij gewone kunststof kozijnen fabrieken in Nederland tot stand.

Bedrijven die kozijnen alleen verkopen zonder deze te produceren, kopen meestal hun kozijnen bij fabrieken uit Duitsland of Polen. Ze hebben lagere onkosten dan fabrieken. Maar toch moeten ze ook de huur voor de showroom betalen, salaris enz.

Hoe komen prijzen bij Anensa kozijnen tot stand?

Zoals we in het artikel “Goedkope kunststof kozijnen” geschreven hebben kunnen we onze eigen kosten laag houden. We werken samen met een grote fabriek in Polen. Die fabriek maakt kunststof kozijnen en deuren sinds 2002. Ze hebben moderne techniek, vakkundige personeel en veel ervaring in dit gebied. Ze maken gebruik van het Belgische profiel Deceuninck. In Polen zijn salaris, belastingen, elektriciteit enz.  veel lager dan in Nederland. Hierdoor wordt de prijs van hun productie ook laag terwijl de kwaliteit hoog blijft. Ook gebruiken ze het Duitse hang- en sluitwerk Roto. Dit zijn ook belangrijke onderdelen van het raam. Hang- en sluitwerk is de verzamelnaam voor alle producten die gebruikt worden om deuren en beweegbare ramen af te hangen, te openen, vast te zetten, te sluiten en op slot te doen.

Ik heb vaak via internet gezien dat bedrijven ook de kozijnen van deze fabriek importeren maar zij zeggen helemaal niks over waar hun kozijnen vandaan komen. Ons bedrijf werkt op een andere manier – alles moet helder zijn. De situatie is dus als volgt: ÉÉN product, van dezelfde leverancier, verkocht tegen verschillende prijzen. En nu dus vraag:

Als er geen verschil tussen de producten is waarom zou u dan meer betalen?

Onze Contacten
Bedrijfsadres
6093 ND Heythuysen, Arenbos 3a
06 302 38 799
info@anensa-kozijnen.nl
Stuur maar aan ons een mail