Goedkoop – duurkoop?

In dit artikel leggen we uit hoe de prijzen van kunststof kozijnen en deuren tot stand komen en op welke manier dit de kwaliteit beïnvloedt. Vaak wordt op online forums beweerd dat goedkope kozijnen van mindere kwaliteit zijn. Meestal zijn het de fabrikanten van duurdere kozijnen die dit argument gebruiken om klanten te overtuigen hun producten te kopen.

De prijs van kunststof kozijnen wordt bepaald door verschillende factoren. Het profiel, het belangrijkste onderdeel van het raam, zorgt voor thermische isolatie, esthetische functies en stabiliteit van de constructie. In Nederland worden voornamelijk Duitse en Belgische profielen gebruikt. Het vervaardigen van kwalitatieve kozijnen en deuren vereist speciale kennis, ervaring en machines. De kosten voor het opzetten van een kunststof kozijnenfabriek zijn dan ook aanzienlijk, waaronder de aanschaf van machines, het inhuren van personeel en het huren of kopen van een bedrijfsruimte. Bovendien komen hier nog maandelijkse kosten bij, zoals salarissen, belastingen en huur. De klant, u dus, betaalt uiteindelijk voor al deze kosten.

De prijzen van kunststof kozijnen bij reguliere Nederlandse fabrieken worden op deze manier bepaald. Bedrijven die enkel kozijnen verkopen zonder deze zelf te produceren, kopen hun kozijnen meestal in bij fabrieken uit Duitsland of Polen. Deze bedrijven hebben lagere kosten dan fabrieken maar moeten nog steeds rekening houden met huur voor de showroom, salarissen, en andere uitgaven.

Bij Anensa kozijnen hanteren we een andere prijsbepaling. Zoals beschreven in ons artikel "Goedkope kunststof kozijnen", houden we onze kosten laag door samen te werken met een grote fabriek in Polen. Deze fabriek produceert al sinds 2002 kwalitatieve kunststof kozijnen en deuren met moderne technieken, deskundig personeel en veel ervaring. Ze gebruiken het Belgische profiel Deceuninck en het Duitse hang- en sluitwerk Roto. In Polen liggen de salarissen, belastingen en elektriciteitskosten lager dan in Nederland, wat resulteert in lagere productiekosten en concurrerende prijzen voor hoogwaardige producten.

Veel bedrijven importeren kozijnen van dezelfde Poolse fabriek maar zijn niet transparant over de herkomst van hun producten. Bij Anensa kozijnen kiezen we voor een transparante aanpak. Dus, als er geen kwaliteitsverschil is tussen de producten, waarom zou u dan meer betalen?

Kies voor Anensa kozijnen en profiteer van kwaliteit tegen een eerlijke prijs. 

Onze Contacten
Bedrijfsadres
6093 ND Heythuysen, Arenbos 3a
06 302 38 799
info@anensa-kozijnen.nl
Stuur maar aan ons een mail