Hier kunt u antwoorden vienden op de meest gestelde vragen.

Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

De levertijd (aan Anensa kozijnen) van af de fabriek bedraagt ca. 3-8 weken na ontvangst van een aanbetaling. De levertijd is afhankelijk van type kozijnen, kleuren en aantallen.

Hoe moet ik kunststof kozijnen schoonmaken?

Hoewel kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, vereisen ze wel een minimum aan onderhoud. Omdat kunststof nauwelijks elektrostatisch is, trekken kunststof kozijnen geen stof aan. Dit scheelt alvast in het onderhoud! Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel (zoals allesreiniger) even met een doekje over de kozijnen heen gaan! Het is wel belangrijk dat u geen schuurmiddel gebruikt; dit zou de kozijnen kunnen beschadigen. In tegenstelling tot houten kozijnen, hoeft u uw kunststof kozijnen niet van een likje nieuwe verf te voorzien. Daarnaast hoeft u ook niet bang te zijn dat er na jaren beweging in komt. Kunststof kozijnen zijn namelijk kleur- en vormvast!

Moet ik een aanbetaling doen op mijn kunststof kozijnen?

Anensa kozijnen hanteert 50% aanbetaling. Indien u uw betaling per bankoverschrijving doet, zullen wij uw bestelling doorsturen naar onze fabriek, nadat wij uw betaling hebben ontvangen. Na verwerking van uw bankoverschrijving ontvangt u een e-mail ter bevestiging. De overige 50% betaalt u na ontvangst van uw product. U kunt ook het hele bedrag in een keer overmaken. Dan krijgt u een korting van 2%.

Waarom moet ik kunststof kozijnen kiezen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter, hebben goede geluidsisolatie, lange levensduur en geen houtrot. Kunststof kozijnen zijn brandvertragend. En natuurlijk zeer prijsvriendelijk! Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten en aluminium kozijnen.

Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een schuifkieppui?

Bij een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. De hefschuifpui is een erg degelijke kunststof schuifpui die tegen een stootje kan. Bij een schuifkieppui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand kan worden gezet en dit type kunststof schuifpui is goedkoper.

Welke garantie zit er op kunststof kozijnen?

Gegronde klachten, binnen de garantietermijn, beperken zich tot het kosteloos toesturen van nieuwe onderdelen nadat wij de defecte van u hebben ontvangen. Garantie uiteraard bij gebruik onder normale omstandigheden.

10 jaar: kleuren, glas, profiel;

5 jaar: deurpanelen, beslag voordeur, hang en sluitwerk

  • Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de garantie:
  • Bij beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • Bij onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • Bij normale slijtage;
  • Bij beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing / montage handleiding;
  • Als er sprake is van een van buiten komend onheil, zoals blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen enz.;

Welke glassoort zit er in kunststof kozijnen?

In onze kunststof kozijnen zit standaard 4-16-4 HR++ glas. Van dit glas is de buitenuit 4 mm dik, de tussenspouw 16 mm en de binnenuit 4 mm. De ruit is in totaal 24 mm dik en door het edelgas (Argon) in de spouw ontstaat er geen verbinding tussen de koude lucht van buiten en de warmte van binnen. Naast dit standaard glas hebben we ook kunststof kozijnen met 3-laags HR+++ glas.

Welke kleuren kunststof kozijnen kan ik kiezen?

Standaard kunststof kozijnen zijn van binnen en buiten wit of crème en uitgevoerd in glad kunststof. Daarnaast zijn er diverse houtnerf folies of gladde folies in verschillende RAL-tinten verkrijgbaar. Hiermee is vrijwel elke kleurstelling en uitstraling voor uw kunststof kozijnen mogelijk. Welke kleuren beschikbaar zijn, kunt u bij de omschrijving van de profielen zien.

Welke vormen kunststof kozijnen zijn leverbaar?

Alle vormen zijn eigenlijk mogelijk, ronde of driehoekige kunststof kozijnen. Bij afwijking van de standaard vormen van kozijnen zijn de kosten dan wel hoger.

Wie maken de kunststof kozijnen?
Onze leveranciers uit Polen maken gebruik van verschillende Duitse of Belgische profielen. Meer informatie over onze profielen kunt u op onze site lezen.
Als ik een klacht heb, waar kan ik deze dan melden?

Wij doen uiteraard onze uiterste best om u tevreden te houden. Mocht u toch een klacht hebben, dan kunt u deze via onze contactpagina melden of een mail sturen naar info@anensa-kozijnen.nl. Probeer uw opmerking zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat wij direct weten waar het over gaat. Zodra wij uw mail hebben ontvangen, nemen wij binnen enkele dagen contact met u op.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Waarom heeft Anensa kozijnen lage prijzen?

Anensa kozijnen importeert kunststof kozijnen rechtstreeks vanaf de fabriek uit Polen, dus zonder tussenkomst van derden. Wij kunnen de eigen kosten laag houden want wij hebben geen grote showroom, verkooporganisatie, vertegenwoordigers en uitgebreid personeel die samen een groot aandeel in de verkoopprijs van kozijnen hebben. Hierdoor kunnen wij u een uiterst scherpe prijs aanbieden. Dat kunt u zien op het gedeelte van onze site “Prijs berekenen”. Dan kunt u zien dat we echte betaalbare kunststof kozijnen en deuren bieden.